מרק בטטה וגזר

מתכון פשוט למרק בטטה וגזר
מצרכים:
- 2 בטטות גדולות
- 3 גזרים גדולים
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כוס שמנת כבדה או חלב קוקוס (לא חובה)
- פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה:
- מקלפים וקוצצים את הבטטה והגזר לקוביות, חותכים גם את הבצל לקוביות וקוצצים את השום.
- בסיר גדול מחממים את השמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מוכנים, כ-3-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את הבטטות והגזר ואחריהם את שאר הירקות. מערבבים הכל ביחד.
- מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לזה להתבשל.
- מוסיפים את הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מערבבים היטב.
- תנו למרק להתבשל כ-20-30 דקות, או עד שהבטטה והגזר רכים ומבושלים היטב.
- לאחר שהירקות מבושלים, מכבים את האש. אם אתה משתמש בשמנת או בחלב קוקוס, הוסיפו אותו עכשיו וערבבו היטב. מחזירים את המרק לאש ונותנים לו להתחמם עוד כמה דקות וזה מוכן.
ערך תזונתי למרק בטטה וגזר לפי 100 גרם
- קלוריות: 40-50
- חלבון: 0.5-1 גרם
- שומן: 1-2 גרם
- פחמימות: 7-9 גרם
- סיבים: 1-2 גרם
- סוכרים: 2-4 גרם
בתיאבון!