מתכון לכדורי שוקולד

מתכון פשוט לכדורי שוקולד טעימים. מתכון זה מביא כ-20 כדורי שוקולד, תלוי בגודל.
מצרכים:
- 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל
- 1/2 כוס (120 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) דבש או סירופ מייפל
- 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
- 1/4 כפית (1.25 גרם) מלח
- 1/2 כוס (90 גרם) שוקולד צ'יפס
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס, אגוזים או סוכריות (תלוי מה אתם אוהבים)
הוראות הכנה:
- לוקחים קערה גדולה ומערבבים את שיבולת השועל ואבקת הקקאו.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים, הדבש או הסירופ, תמצית הווניל והמלח לקערה עם השיבולת שועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט דבש או סירופ מייפל. אם הוא רטוב מדי, מוסיפים עוד שיבולת שועל.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ללא בישול.
- בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת כדורים קטנים. אם רוצים, מגלגלים את הכדורים בקוקוס או אגוזים כדי לצפות אותם (או סוכריות למי שאוהב).
- מניחים את כדורי השוקולד על תבנית האפייה או בקופסא גדולה, ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות.
- הערה: אפשר להתאים אישית את כדורי השוקולד האלה על ידי הוספת תוספות כגון אגוזים קצוצים, פירות יבשים, או אפילו זרעי צ'יה כתוספת בטעם אישי.
- שומרים את כדורי השוקולד בכלי אטום במקרר עד שבועיים.
בתאבון 🙂