logo-no-background

DailyMagazine

איזו שיבולת שועל היא הבריאה ביותר?

שיבולת שועל

זה לא סוד שלארוחת הבוקר יש תפקיד מכריע באנרגיה היומית שלנו. שילוב שיבולת שועל בשגרת הבוקר שלך יכול לחולל השפעה יוצאת דופן על הבריאות הכללית שלך. עם היסטוריה המתפרשת על פני אלפיים שנה, שיבולת שועל הוקרה כמקור מזון מזין וגם כתרופה טבעית.

כשמדובר בסוג הבריא ביותר של שיבולת שועל, שיבולת שועל שלמה או מעובדת מינימלית תופסת את הכתר. בין הצורות השונות של שיבולת שועל, שיבולת שועל בחיתוך פלדה ושיבולת שועל מגולגלת מיושנת נחשבות לאפשרויות הבריאות ביותר בשל העיבוד המינימלי שלהן ותכולת התזונה הגבוהה שלהן.

הנה הסבר קצר על כל אחד מהם:

שיבולת שועל חתוכה בפלדה: אלו הן שיבולת שועל שלמה שנקצצה לחתיכות באמצעות להבי פלדה. הם שומרים על הכי הרבה חומרים מזינים וסיבים מכיוון שהם עוברים את הכמות הנמוכה ביותר של עיבוד. לשיבולת שועל חתוכה בפלדה יש מרקם לעיס ובישול לוקח יותר זמן, אבל האינדקס הגליקמי הנמוך שלהן הופך אותן לאופציה מצוינת לשחרור אנרגיה יציב ושליטה ברמת הסוכר בדם.

שיבולת שועל מגולגלת מיושנת: ידועה גם כשיבולת שועל רגילה או מסורתית, שיבולת שועל מגולגלת מיושנת נוצרת על ידי אידוי של שיבולת שועל שלמה ולאחר מכן גלגולן לפתיתים. בעוד שהם עוברים מעט יותר עיבוד מאשר שיבולת שועל חתוכה בפלדה, הם עדיין שומרים על כמות טובה של חומרים מזינים וסיבים. שיבולת שועל מגולגלת מתבשלת מהר יותר משיבולת שועל חתוכה בפלדה ובעלת מרקם רך יותר, מה שהופך אותן לבחירה פופולרית למתכונים שונים.

שיבולת שועל מיידית או מהירה, לעומת זאת, מעובדת יותר ולעתים קרובות יש לה תוספת סוכרים, מלח ותוספים אחרים. למרות שהם מתבשלים מהר יותר, יש להם אינדקס גליקמי גבוה יותר וערך תזונתי נמוך יותר בהשוואה לשיבולת שועל מגולגלת בפלדה ומיושנת. 

אם אתם רוצים את שיבולת השועל הבריאה ביותר, בחרו בשיבולת שועל מגולגלת בחיתוך פלדה או מיושן, והקפידו על תוספת סוכרים או תוספים בזנים בטעמים.

כמה שיבולת שועל צריך לאכול ביום וכמה קלוריות יש במנה?

הצריכה היומית המומלצת של שיבולת שועל עשויה להשתנות בהתאם לצרכים האישיים, העדפות התזונה ומטרות הבריאות. עם זאת, מנה טיפוסית ממוצעת כ-1/2 כוס (40 גרם) של שיבולת שועל יבשה ולא מבושלת נחשב מתאים לרוב האנשים.

במנה של 1/2 כוס (40 גרם) שיבולת שועל יבשה ולא מבושלת:

קלוריות: כ-150-170 קלוריות, תלוי בסוג שיבולת השועל (חתוך פלדה, מגולגל או אינסטנט).

חלבון: בסביבות 5-7 גרם.

שומן: כ-2.5-3.5 גרם.

פחמימות: בסביבות 27-29 גרם.

סיבים: כ-4 גרם.

שימו לב שערכים אלו משוערים ועשויים להשתנות מעט בהתבסס על המותג או הסוג הספציפי של שיבולת שועל. בנוסף, זכרו שתכולת הקלוריות והרכיבים התזונתיים ישתנו אם תבשלו את שיבולת השועל עם חלב או תוסיפו תוספות כמו אגוזים, פירות או ממתיקים.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?

פומלה
פומלה

פומלה קצת רקע על הפומלה הפומלה היא פרי הדר טבעי , בעל השם המדעי “Citrus maxima”. זהו אחד ממיני ההדרים המקוריים שמהם השתלבו שאר פירות

קרא עוד »