עוגיות שוקולד צ'יפס
מחפשים מתכון פשוט וטעים לעוגיות שוקולד צ'יפס שכל אחד ואחת מכם יכול להכין לבד בבית? אם כן אתם במקום הנכון.

מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס
מצרכים:
- 250 גרם חמאה
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות שוקולד צ'יפס מתוק
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- לוקחים קערת ערבוב גדולה, ומערבבים יחד את החמאה והסוכר עד שהכל מתאחד היטב והתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים הכל ביחד.
- בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים (תערובת הקמח) לחומרים הרטובים (תערובת החמאה), מערבבים הכל יחד כמו שצריך עד שהכל מתאחד היטב!
- שופכים פנימה את השוקולד צ'יפס ומוודאים שהם מפוזרים היטב.
- השתמשו בכף רגילה או עם היד כדי ליצור עוגיות בצק והניחו אותם על נייר האפייה והשאירו רווח קטן של כ-2 סנטימטרים בין כל עוגייה.
- אופים את העוגיות בתנור במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים.
- מוציאים את העוגיות שוקולד צ'יפס מהתנור ונותנים להם להתקרר על התבנית כ-5 דקות.
מתכון זה אמור להביא כ-24 עוגיות בערך, תלוי בגודל של כל עוגייה.
שיהיה בתיאבון 🙂
הסתבכתם? הנה סרטון מצוין שמציג כיצד להכין עוגיות שוקולד צ'יפס סופר טעימות
3 עובדות מעניינות על העוגיות האהובות
מקור: עוגיית השוקולד צ'יפס הומצאה על ידי רות גרייבס ווייקפילד בשנות ה-30 של המאה ה-20 בטול האוס אין בוויטמן, מסצ'וסטס. היא הוסיפה חתיכות שבורות של שוקולד למתכון של עוגיות, בציפייה שהשוקולד יימס ויתפזר באופן שווה. במקום זאת, השוקולד שמר על צורתו, ויצר את עוגיות השוקולד צ'יפס הראשונות.
וריאציות: יש אינספור וריאציות של עוגיית שוקולד צ'יפס, כולל גרסאות רכות , פריכות ואפילו גרסאות עם מרכיבים נוספים כמו אגוזים, שיבולת שועל או סוגים שונים של שוקולד.
יום עוגיות השוקולד צ'יפס הלאומי: בארצות הברית, יום עוגיות השוקולד צ'יפס הלאומי נחגג ב-4 באוגוסט בכל שנה, יום המוקדש להנאה ואפייה של הפינוק הקלאסי והטעים הזה.
- אולי יעניין אותך – מתכון פשוט וטעים לעוגיות נוטלה.