ירקות מאודים בתנור

הנה מתכון פשוט בריא וטעים לירקות מאודים בתנור:
מצרכים:
- 1 ברוקולי
- 2 גזרים
- 1 פלפל (בכל צבע)
- 1 קישוא
- 1 דלעת
- 1 בצל
- 1 בטטה
- 4 שיני שום
- מלח לטעימה
- פלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- עשבי תיבול טריים (כמו שמיר, פטרוזיליה או טימין)
- נייר אלומיניום
- תבנית אפייה
הוראות הכנה:
1.מחממים את התנור ל190 מעלות צלזיוס.
2.שוטפים היטב את כל הירקות. חותכים את הברוקולי, פורסים את הגזר, הפלפל, הקישוא וכל שאר הירקות לחתיכות בגודל ביס. מקלפים את הבצל והשום וחותכים לחתיכות קטנות.
3.מניחים את כל הירקות המוכנים על תבנית האפייה.
4.מטפטפים על הירקות שמן זית. מתבלים אותם במלח, פלפל ושום טחון לפי הטעם האישי.
5.אם באלכם, פזרו על הירקות עשבי תיבול טריים לבחירתכם, בהחלט מוסיף טעם טוב.
6.מכסים היטב את תבנית האפייה בנייר אלומיניום, מוודאים שכל הצדדים אטומים כהלכה. זה ייצור אפקט אידוי בתנור.
אופים את הירקות בתנור כ-20-25 דקות או עד שהירקות רכים. זמן האפייה יכול להשתנות בהתאם לגודל המדויק של החתיכות ולעוצמת התנור שלך, אז התחל לבדוק בסביבות 20 דקות כדי לוודא שהם לא נשרפו והתבשלו יתר על המידה.
7.לאחר שהירקות מוכנים, מסירים בזהירות את נייר האלומיניום (להיזהר מהאדים), ומגישים את הירקות.
שיהיה בתיאבון 🙂