מתכון לרוטב פיצה
מתכון פשוט וטעים לרוטב פיצה ביתי
מצרכים:
- 1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
- 1 כף שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפית אורגנו
- 1/2 כפית בזיליקום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית סוכר
הוראות הכנה:
- מחממים את השמן זית על אש בינונית בסיר בינוני.
- מוסיפים את השום למחבת ומטגנים אותו 2-3 דקות מקסימום עד שהוא מקבל צבע.
- מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות יחד עם האורגנו, הבזיליקום, המלח, הסוכר והפלפל. מערבבים היטב לאיחוד.
- מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל. תנו לרוטב להתבשל לפחות 15-20 דקות, ואם תרצו את הטעם הטוב ביותר, תוכלו לבשל אותו עד שעה. הרוטב יהיה סמיך והטעמים יתאחדו יפה.
- הניחו לרוטב להתקרר לפני המריחה על הפיצה. המתכון הזה אמור להספיק לכמה פיצות.
- לאחר שהרוטב פיצה התקרר, מרחו שכבת רוטב על הבצק המוכן, הוסיפו את התוספות האהובות עליכם ואפו לפי ההוראות.
- את שאר הרוטב אפשר לשמור בכלי אטום במקרר כשבוע, או במקפיא עד 3 חודשים.
שיהיה בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.