מתכון לנסיכת הנילוס
מתכון לדג נסיכת הנילוס עם רוטב חמאה ולימון
מצרכים:
עבור הדג:
- 4 דגי פילה אמנון נילוס
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
לרוטב:
- 4 כפות חמאה
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית שום טחון
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
- שוטפים את הדג ומייבשים על מגבת ולאחר מכן מפזרים מלח ופלפל משני הצדדים.
- מחממים את השמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא הופך ארומטי.
- מבשלים את הפילטים במחבת כ 3-4 דקות מכל צד, עד שהדג מוכן ומתקלף בקלות בעזרת מזלג. מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים אותו בצד.
- באותה מחבת ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון ומטגנים אותו עד שהוא מוכן.
- מערבבים פנימה את מיץ הלימון, מגרדים את כל החתיכות מתחתית התבנית. מבשלים את הרוטב כ-2 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
- מתבלים את הרוטב במלח ופלפל, ואז מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מגישים את המנה עם כף חמאת לימון על הדג המבושל.
*דג נסיכת הנילוס הולך טוב עם תוספות כמו ירקות מאודים, אורז או תפוחי אדמה עם שעועית ירוקה.
הערך התזונתי של דג נסיכת הנילוס מבושל:
- קלוריות: 165
- חלבון: 18 גרם
- שומן: 11 גרם
- פחמימות: 0 גרם
ערכים אלו הם הערכה המבוססת על המרכיבים המשמשים במתכון.
שיהיה בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.