מתכון לכדורי שוקולד

מתכון פשוט לכדורי שוקולד טעימים. מתכון זה מביא כ-20 כדורי שוקולד, תלוי בגודל.
מצרכים:
- 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל
- 1/2 כוס (120 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) דבש או סירופ מייפל
- 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
- 1/4 כפית (1.25 גרם) מלח
- 1/2 כוס (90 גרם) שוקולד צ'יפס
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס, אגוזים או סוכריות (תלוי מה אתם אוהבים)
הוראות הכנה:
- לוקחים קערה גדולה ומערבבים את שיבולת השועל ואבקת הקקאו.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים, הדבש או הסירופ, תמצית הווניל והמלח לקערה עם השיבולת שועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט דבש או סירופ מייפל. אם הוא רטוב מדי, מוסיפים עוד שיבולת שועל.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ללא בישול.
- בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת כדורים קטנים. אם רוצים, מגלגלים את הכדורים בקוקוס או אגוזים כדי לצפות אותם (או סוכריות למי שאוהב).
- מניחים את כדורי השוקולד על תבנית האפייה או בקופסא גדולה, ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות.
- הערה: אפשר להתאים אישית את כדורי השוקולד האלה על ידי הוספת תוספות כגון אגוזים קצוצים, פירות יבשים, או אפילו זרעי צ'יה כתוספת בטעם אישי.
- שומרים את כדורי השוקולד בכלי אטום במקרר עד שבועיים.
בתאבון 🙂
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.