עוגיות טחינה בריאות
מתכון פשוט וטעים לעוגיות טחינה בריאות
עוגיות טחינה עם שומשום הם פשוט מושלמות לפינוק אחר הצהריים. הם ממותקים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים עם הטעם והמרקם הכי טעים שיש!
אם מעולם לא ניסית להכין עוגיית טחינה, זה בהחלט מקום מצוין להתחיל..
מצרכים: (12-15 עוגיות, תלוי בגודל)
- 1 כוס טחינה
- 1/2 כוס סירופ דבש או מייפל (לאופציה טבעונית)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח שקדים או קמח שיבולת שועל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (ללא סוכר או דל סוכר לאפשרות בריאה יותר)
- אופציונלי: שומשום לציפוי
הוראות הכנה: (25 דק' בערך)
1.מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2.בקערה גדולה מערבבים את הטחינה, הדבש (או סירופ המייפל) ותמצית הוניל. מערבבים עד שהמרכיבים מתאחדים היטב.
3.בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים (או קמח שיבולת השועל), הסודה לשתייה והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4.מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים עד שנוצר בצק. אם אתה משתמש בשוקולד צ'יפס, קפל אותם לתוך הבצק בשלב זה.
5.השתמש בכף כדי להפיל את הבצק על תבנית האפייה. העוגיות האלה לא מתפשטות הרבה, אז משטחים אותן מעט עם החלק האחורי של הכף אם אתם מעדיפים עוגיה דקה יותר.
*לא חובה אך אפשרי: מפזרים את החלק העליון של העוגיות בשומשום.
6.אופים כ-10-12 דקות, או עד ששולי העוגיות מקבלים צבע זהוב.
מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה כ-5 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותן לקופסה.
בתאבון