logo-no-background

DailyMagazine

פומלה

פומלה

קצת רקע על הפומלה

הפומלה היא פרי הדר טבעי , בעל השם המדעי “Citrus maxima”. זהו אחד ממיני ההדרים המקוריים שמהם השתלבו שאר פירות הדר התרבותיים. הפומלה במקור מדרום מזרח אסיה והיא פרי ההדר הגדול ביותר, שנע בין גודל של מלון לגודל של אבטיח.

ערכים תזונתיים של הפומלה

הפומלה עשירה בויטמינים, מינרלים וסיבים. מנה אחת (196 גרם) של פומלה גולמית מספקת:

קלוריות: 72

חלבון: 1.4 גרם

שומן: 0.2 גרם

פחמימות: 18.4 גרם

סיבים: 1.9 גרם

ויטמין C: 116% מהערך היומי (DV)

אשלגן: 5% מה-DV

ויטמין B6: 5% מה-DV

תיאמין: 4% מה-DV

מגנזיום: 3% מה-DV

סידן: 3% מה-DV

 

מה הבדל בין פומלה לאשכולית אדומה?

אשכולית היא למעשה הכלאה שמקורה בפומלה. האשכולית גדלה אי שם במאה ה-18. יש להם הרבה קווי דמיון אבל הם שונים בכמה מובנים:

גודל: הפומלות הן בדרך כלל הרבה יותר גדולות מאשכוליות.

טעם: בעוד ששניהם יכולים להיות מתוקים וחטובים, הפומלות פחות מרירות מאשכוליות.

צבע: אשכוליות מגיעות במגוון ספקטרום צבעים, למשל ורוד, אדום ולבן, בעוד שהפומלות הן בדרך כלל ירוקות חיוורות עד צהובות כשהן בשלות.

קליפה: קליפת הפומלה עבה מאוד אך רכה וקלה לקילוף. יש לו גם אגמון עבה (החלק הלבן מתחת לקליפה), שבדרך כלל מריר יותר באשכולית.

זרעים: לפומלות יכולות להיות מספר משתנה של זרעים, מכמה זרעים לרבים, בעוד לאשכולית יש פחות זרעים.

מספר יתרונות בריאותיים לפומלה:

עשיר בויטמינים: הפומלה עשיר בנוגדי חמצון, בויטמין C ובנוגדי חמצון אחרים, שיכולים לסייע במניעת נזק מרדיקלים מזיקים.

טוב לבריאות הלב: הסיבים, האשלגן והוויטמינים בפומלות מצוינים לבריאות הלב.

מסייע לעיכול: הכמות הגבוהה של סיבים תזונתיים בפומלות יכולה לעזור לווסת את מערכת העיכול שלך.

עוזר לירידה במשקל: הפומלות דלות בקלוריות ועשירות בסיבים, שומרות על שובע זמן רב יותר ובכך מסייעות לירידה במשקל.

משפר את מערכת החיסונית: הרמות הגבוהות של ויטמין C בפומלות יכולות לסייע בחיזוק המערכת החיסונית שלך.

חסרונות בריאותיים: 

לא הולך יחד עם תרופות מסוימות: אשכוליות ופומלות מכילות תרכובות שיכולות לקיים אינטראקציה עם תרופות מסוימות, להעלות את רמותיהן בדם ולגרום לתופעות לוואי.

אלרגיות: אנשים מסוימים עשויים להיות אלרגיים לפומלות, אם כי זה נדיר יחסית.

העונה המומלצת לגידול פומלות 

הפומלות גדלות בצורה הטובה ביותר באקלים טרופי והן ודורשות שפע של שמש והרבה מים. הם יכולים לסבול מגוון רחב של תנאי קרקע אך מסתדרים בצורה הטובה ביותר באדמה מנוקזת היטב עם pH בין 6.0 ל-7.5.

עץ פומלה בוגר יכול להגיע עד 15-20 מטר. יש להם תוחלת חיים ארוכה והם יכולים להניב פירות במשך יותר ממאה שנה. העצים מתחילים לשאת פרי כשהם בני חמש עד שש.

את הפומלות שותלים בדרך כלל באביב ויש להשקותן באופן קבוע. יש לגזום אותם מדי שנה כדי לשמור על צורתם וגודלם ולהסיר ענפים מתים או יבשים.

לפרי לוקח כ-5-8 חודשים להתבגר לאחר הפריחה. עונת הקטיף משתנה בהתאם לאזור. בדרום מזרח אסיה, פומלות נקצרים בדרך כלל בין הקיץ לסתיו, בעוד שבחלקים אחרים של העולם, ניתן לקצור אותן בחורף. הפרי נקטף בדרך כלל כשהוא עדיין ירוק ומאפשרים לו להבשיל מהעץ.

פומלות נאכלות טריות או משמשות לבישול וקינוחים. הם חלק נפוץ בחגיגות ראש השנה הירחיות המסורתיות במספר תרבויות אסייתיות, שם הם נתפסים כסמלים של שגשוג ומזל טוב.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?

דג אמנון בתנור
דג אמנון בתנור

דג אמנון בתנור מתכון פשוט וטעים לפילה אמנון בתנור מצרכים: 4 פילה אמנון מלח ופלפל לפי הטעם האישי 2 שיני שום קצוצות 2 כפות שמן

קרא עוד »
רוטב פיצה טעים
מתכון לרוטב פיצה

מתכון לרוטב פיצה מתכון פשוט וטעים לרוטב פיצה ביתי מצרכים: 1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות 1 כף שמן זית 3 שיני שום קצוצות 1

קרא עוד »