logo-no-background

DailyMagazine

מתכון לאורז מלא

אורז חום מלא

מתכון פשוט ובריא לבישול אורז חום מלא

מצרכים:

  • 1 כוס אורז חום מלא
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית או חמאה

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את האורז: מניחים את האורז במסננת ושוטפים במים קרים עד שהמים מתבהרים. זה עוזר להסיר עודפי עמילן ועושה את האורז אוורירי יותר.
  2. מבשלים את האורז: בסיר בינוני מביאים את המים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים, מוסיפים את האורז השטוף, המלח ושמן הזית או החמאה.
  3. מנמיכים לרתיחה: מנמיכים את האש לרמה הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר.
  4. תנו לזה להתבשל: תנו לאורז להתבשל ללא הפרעה במשך 45-50 דקות. אין להרים את המכסה או לערבב את האורז בזמן הזה.
  5. בודקים את האורז: לאחר 45-50 דקות, בודקים אם האורז מוכן. זה צריך להיות רך וכל המים צריכים להיספג. אם זה לא מוכן, אפשר לכסות ולבשל עוד 5-10 דקות.
  6. תנו לו להתקרר: לאחר שהאורז מבושל, מסירים אותו מהאש ונותנים לו להתקרר מכוסה כ-10 דקות. זה מאפשר לכל המים שנותרו להיספג והופך את האורז לרך וטעים יותר.

ערך תזונתי משוער ל-100 גרם של אורז חום מלא מבושל:

  • קלוריות: 112 קק”ל
  • פחמימות: 23.51 גרם
  • חלבון: 2.32 גרם
  • שומן: 0.83 גרם
  • סיבים: 1.8 גרם
  • סוכר: 0.41 גרם

אלו הן הערכות והערכים התזונתיים בפועל עשויים להשתנות.

שיהיה בתיאבון!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?