סופלה שוקולד

מתכון פשוט וטעים לסופלה שוקולד
סופלה שוקולד הוא אחד הקינוחים האהובים עליי, הנה מתכון טעים במיוחד לסופלה שכל אחד יכול להכין לבד בבית.
מצרכים:
- 1/3 כוס סוכר
- חבילת שוקולד שאתם אוהבים
- 3 חלמונים גדולים בטמפרטורת החדר
- 3 חלבוני ביצה גדולים
- 2 כפות חמאה מומסות
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר קטן.
- בזמן שהשוקולד נמס, הפרידו את הביצים לשתי קערות – חלמונים באחת, חלבונים בשנייה. מערבבים את החלמונים לתוך השוקולד המומס.
- בקערה השנייה מקציפים את החלבונים והחמאה עד לקבלת קצף, ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
- קח 1/3 מתערובת חלבון הביצה שלך וערבב אותו עם השוקולד.
- שופכים פנימה בעדינות את יתרת החלבונים, מקפידים לא לרוקן את התערובת יותר מדי. רוצים לשמור כמה שיותר אוויר בחלבוני הביצים, כי זה מה שנותן לסופלה את התפיחה שלו.
- יוצקים את התערובת הסופית לתבנית סופלה משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש.
- אופים כ-15-20 דקות. הסופלה צריך לתפוח והחלק העליון צריך להיות אחיד, אבל המרכז עדיין צריך להיות קצת רוטט.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
בתיאבון!