צלעות טלה בתנור
מתכון פשוט לצלעות טלה בתנור עם רוזמרין ושום
מצרכים:
- 4 צלעות טלה
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 כפות עלי רוזמרין טריים קצוצים דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 לימון
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם האישי
- 1 כף חמאה (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה את השום, הרוזמרין, השמן והמיץ לימון. מתבלים את צלעות הטלה במלח ופלפל משני הצדדים, ואז משפשפים אותן במרינדה. השאירו את הצלעות טלה במשך שעה לפחות או הכניסו לכמה שעות למקרר לקבלת טעם נוסף.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- הניחו את הצלעות טלה על תבנית האפייה.
- צולים בתנור במשך כ-15-20 דקות עבור מדיום-רייר, או עד שהם מגיעים לרמת העשייה הרצויה.
- לאחר צליית הטלה בתנור, מוציאים את הצלעות ונותנים להן לנוח 5 דקות. זה מאפשר למיצים להתפזר.
בתיאבון!