מתכון לנסיכת הנילוס

מתכון לדג נסיכת הנילוס עם רוטב חמאה ולימון
מצרכים:
עבור הדג:
- 4 דגי פילה אמנון נילוס
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
לרוטב:
- 4 כפות חמאה
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית שום טחון
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
- שוטפים את הדג ומייבשים על מגבת ולאחר מכן מפזרים מלח ופלפל משני הצדדים.
- מחממים את השמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא הופך ארומטי.
- מבשלים את הפילטים במחבת כ 3-4 דקות מכל צד, עד שהדג מוכן ומתקלף בקלות בעזרת מזלג. מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים אותו בצד.
- באותה מחבת ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון ומטגנים אותו עד שהוא מוכן.
- מערבבים פנימה את מיץ הלימון, מגרדים את כל החתיכות מתחתית התבנית. מבשלים את הרוטב כ-2 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
- מתבלים את הרוטב במלח ופלפל, ואז מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מגישים את המנה עם כף חמאת לימון על הדג המבושל.
*דג נסיכת הנילוס הולך טוב עם תוספות כמו ירקות מאודים, אורז או תפוחי אדמה עם שעועית ירוקה.
הערך התזונתי של דג נסיכת הנילוס מבושל:
- קלוריות: 165
- חלבון: 18 גרם
- שומן: 11 גרם
- פחמימות: 0 גרם
ערכים אלו הם הערכה המבוססת על המרכיבים המשמשים במתכון.
שיהיה בתיאבון!