logo-no-background

DailyMagazine

מתכון לקרם ברולה

קרם ברולה טעים

מתכון פשוט וטעים לקרם ברולה

מצרכים:

  • 2 פחיות שמנת מתוקה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 6 חלמונים גדולים
  • 1 כוס סוכר 

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את השמנת בסיר ומערבבים פנימה את תמצית הווניל. מחממים על אש בינונית עד שהוא חם, אך לא רותח.
  3. בקערה גדולה מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד שהתערובת נעשית סמיכה. 
  4. תוך כדי הקצפה מתמשכת, יוצקים באיטיות את השמנת החמה לתערובת החלמונים. הקפידו לעשות זאת לאט כדי שתערובת הביצים תגיע בהדרגה לטמפרטורה.
  5. יוצקים את הנוזל דרך מסננת דקה לתוך קנקן גדול או קערה כדי להסיר גושים ולהבטיח מרקם חלק.
  6. מסדרים 6 רמקינים בתבנית צלייה גדולה. מחלקים באופן שווה את התערובת בין הרמקינים.
  7. יוצקים מספיק מים חמים למחבת כדי להגיע עד אמצע דפנות הרמקינים. כך נוצר אמבט מים שיבשל את הקרם ברולה בעדינות ובאופן אחיד.
  8. מעבירים בזהירות את התבנית לתנור ואופים במשך 40 עד 45 דקות, או עד שהקרם ברולה נעשה קשיח.
  9. כשמוכן להגשה, פזרו את יתרת הסוכר באופן שווה על החלק העליון של הקרם בורלה. לחילופין, אפשר לצלות את הקרם ברולה בתנור כדי לקרמל את הסוכר. שימו לב שאתם לא שורפים את הסוכר.

ערך תזונתי לקרם בורלה ל-100 גרם

קרם ברולה הוא קינוח עשיר קלוריות, והתכולה התזונתית שלו תשתנה בהתאם למרכיבים המדויקים ולכמויות בהם נעשה שימוש. הנה הערכה לערך התזונתי לפי-100 גרם:

  • קלוריות: 230-250
  • חלבון: 2-3 גרם
  • פחמימות: 15-20 גרם (רובם סוכרים)
  • שומן: 15-20 גרם (בעיקר שומנים רוויים מהשמנת הכבדה)
  • כולסטרול: 100-120 מ”ג
  • נתרן: 20-30 מ”ג

שימו לב שערכים אלו הם הערכות וערכים בפועל עשויים להשתנות.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?

מקלחת קרה או חמה?
מקלחת קרה או חמה?

מה עדיף מקלחת קרה או חמה? רוב האנשים נמנעים ממקלחת קרה ומעדיפים להתקלח עם מים חמים בעיקר שהחורף פוקד אותנו ונהיה קר בחוץ. עם זאת,

קרא עוד »
מרק תירס
מתכון למרק תירס

איך להכין מרק תירס? מתכון פשוט וטעים למרק תירס  מצרכים: 2 קופסאות שימורים של תירס 4 כוסות מים 1/4 כוס חמאה מלח ופלפל לפי הטעם

קרא עוד »